Нови диспечерски пунктове издават европейски здравни карти

Калина КузмановаВсеки здравноосигурен българин, който има намерение да пътува за чужбина, независимо дали в командировка или на екскурзия, е добре да притежава европейска здравноосигурителна карта. Този документ по принцип не е задължителен, но гарантира абсолютно оказването на спешна и неотложна медицинска и дентална помощ на пациента в лечебните заведения в страните от ЕС.
След известно прекъсване на 28 януари бе възобновено издаването на европейски здравни карти у нас. За Старозагорска област това ще става в новооткрити диспечерски пунктове на територията на цялата област, обясни Калина КУЗМАНОВА, главен експерт в РЗОК, Стара Загора.
В тях желаещото лице трябва да подаде заявление и копие от личната си карта. Ако друго, упълномощено лице вади европейска карта, е необходимо да се представят заявление, копия от двете лични карти - на титуляра и на пълномощника, и пълномощното, с което титулярът упълномощява другото лице да му извади картата. Ако европейска карта се издава на лица под 14 г., са необходими заявление, копие от личната карта на единия родител, копие от акта за раждане на детето и копие от задграничния му паспорт.
Европейската здравноосигурителна карта е с едногодишен срок. Тя се издава безплатно.
"Национална бизнес поща", Мадлен ПЕЕВА

Диспечерски пунктове в област Стара Загора

Гълъбово, банка ДСК, ул. „Д-р Жеков“ 8
Казанлък, банка ДСК, бул. „Ал. Батенберг“ 4
Казанлък, банка ДСК, ул. „23'™ Пехотен Шипченски полк“ 31
Раднево, банка ДСК, ул. „Май“ 1
Стара Загора, банка ДСК, бул. „Патриарх Евтимий“ 23
Стара Загора, банка ДСК, бул. „М.М. Кусев“ 8. Този пункт
работи и в събота.
Стара Загора, банка ДСК, бул. „Цар Симеон Велики“ 75 Стара Загора, ул. „Руски“ 62, книжарница Бирпан, банка ДСК, ул. „Георги Димитров“ 28 На всички пунктове работното време е от понеделник до петък. Гражданите, които искат да получат допълнителна информация за европейската здравноосигурителна кар¬та, могат да звънят в РЗОК на телефон 042/610972.

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД