Проф. д-р Лилия Пекова е носител на голямата награда „Добрият Самарянин“ за 2020 година

UMBAL-Stara-Zagora-nagrada-04Началникът на Клиниката по инфекциозни болести при УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ проф. д-р Лилия Пекова е носителят на голямата награда на Сдружение „Самаряни“ за 2020 г. – „Добрият Самарянин“. Статуетката и сертификатът й бяха връчени в залата на болницата от изпълнителния директор на Сдружението Димо Димов.
Заедно с това УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ – Стара Загора получи и Отличието на общността, което беше връчено на заместник-изпълнителния директор на Университетската болница доц. д-р Георги Минков.
„Проф. Пекова, имам честта да Ви връча статуетката, която е уникална интерпретация, с която се присъединихме към европейското и световното наследство на самарянството. В случая Добрият Самарянин е изобразен като лекар, не само който помага на изпадналите в беда. Той има на гърба си с крила, едното от които е в процес на растеж. С това искаме да кажем, че за нас, хората като Вас, които помагат на другите с риск за собствения си живот, са повече от хора, те са ангели. Скъпи лекари, пожелавам Ви Бог да Ви благослови в трудния път на тази професия!“, сподели при връчването на статуетката Димо Димов.
„Това е израз на признание към мен и всички колеги, с които работим заедно – лекари, медицински сестри и санитари, които давам всичко от себе си, за да вдигнем пациентите от леглата им и да ги изпратим обратно вкъщи и на работа“, каза в знак на благодарност проф. д-р Лилия Пекова.
В годината, белязана от световната пандемия заради COVID-19, Сдружение „Самаряни“ и всички партньори счетохме, че годишните награди „Добрият Самарянин“ трябва да изразят нашата всеобща човешка признателност към всички медици, които са на първа линия и ежедневно спасяват човешки животи. Днес сме в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ в Стара Загора, за да връчим Отличието на общността на всяко едно от лечебните заведения, в които се лекуват пациенти с коронавирус“, заяви Мария Данева от Сдружение „Самаряни“.
„Зад това отличие стои признанието на цялата старозагорска и казанлъшка общественост. Вие сте нашите истински герои и пример за подражание. Вие сте повод за нашето смирение, защото се борите за живота и здравето на всички нас, за да може общността ни да пребъде и да я има. Изразявам нашата дълбока благодарност и уважение към вашия труд“. С тези думи към заместник-изпълнителния директор на Университетската болница доц. д-р Георги Минков се обърна Димо Димов. „Приемам това признание като оценка за всичко това, което правим повече от осем месеца. Благодаря Ви!“, каза доц. д-р Георги Минков.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД