20 лв. за нощно и 95 лв. за дневно дежурство обяви Белодробната болница във Велико Търново

v.tyrnovo. belodrobnaОбщинската белодробна болница във Велико Търново обяви платени дежурства за медици, за да намери лекари, които да влязат в Covid отделението. Желаещи няма, а лечебното заведение може да затвори след Нова година. Проблеми се очертават и с болните от туберкулоза във Великотърновска и в Габровска области, които обслужва болницата.
Защо няма лекари и очаква ли се взрив от туберкулоза – това коментира пред БНР д-р Стела Денчева, управител на великотърновската белодробна болница.
Специализираната болница за лечение на пневмофтизиатрични заболявания „Д-р Трейман“ във Велико Търново е поредната в страната, която изпадна в криза за лекари. „Легла има, медици няма“, казва управителят на общинското лечебно заведение д-р Стела Денчева. За да намери частично решение, д-р Денчева пусна обяви, в които се посочва, че за всяко дежурство лечебното заведение ще изплаща възнаграждения – 120 лева за нощно и по 95 лева за дневно.
„Така в момента сме обявили платени дежурства, въпреки че така като гледам, може би, някои колеги ще се възползват спекулативно от тези платени дежурства. Лошото е, че има само едно изискване тези стимули за работа на първа линия да се получават само от един работодател. Това води до много сериозна демотивация. В интерес на истината не малка част от болниците, особено по-малките общински, си попълваме графиците с колеги, които работят на допълнителен трудов договор. Аз това го повтарям от началото на пандемията, че в момента, в който нещата станаха такива, каквито станаха сега, нашата болница най-вероятно ще спре да съществува, поради липса на персонал. Никой не ми вярваше, за нещастие, никой не искаше да разбере за какво става въпрос, но наистина е така. Колеги в момента напускат доброволно и остават при основния си работодател“.
"Здравна поща", източник: Право&Здраве

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД