Германия минава към "твърда" карантина

bariera1Заради растящия брой на новозаразените и починалите, Германия затяга мерките за борба с КОВИД. От 16 декември досегашната „мека" карантина преминава в „твърда", решиха канцлерът Ангела Меркел и министър-председателите на 16-те федерални провинции.
От сряда в Германия затварят магазините, с изключение на тези за стоки от първа необходимост, спират да работят фризьорските салони и козметичните студия.
Училищата и детските градини също излизат по-рано в коледна ваканция, която ще продължи до 10 януари. На родителите ще бъдат създадени допълнителни възможности да вземат платен отпуск за този период.
За Коледа се допуска събирането на до две домакинства близки роднини, без ограничения в броя на хората. Извън коледните празници е разрешено събирането само на до петима души, така ще е и по Нова година. За празниците се забранява изрично продажбата и използването на фойерверки.
За времето от 16 декември до 10 януари се забранява и консумацията на алкохол на открито. Забраняват се и всички незадължителни пътувания в страната и в чужбина.
От вчера е в сила вечерен час от 21 до 5 ч. в Бавария, в Тюрингия той е между 22 и 5 ч., в Баден-Вюртемберг от 20 ч. до 5 часа.
Германия държи сравнително ниско ниво на разпространение на КОВИД спрямо останалите страние от Европа, но с по-меките мерки от последните седмици не успя да намали случаите. Според данните на Европейския център за контрол на заразните болести, в страната са регистрирани средно по 341 случаи на 100 000 души население за последните 14 дни. Смъртността е 6.9 на 100 000 – също сред ниските.
"Здравна поща", източник: Право&Здраве

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД