Етерични масла помагат за здравината на косата

kosamaslaЕтерични масла могат да окажат благоприятно въздействие за възвръщане на жизнеността на косата и изтъняването на косъма.
Масло от лавандула
Маслото от лавандула ускорява растежа на косата и допринася за уплътняването на структурата на косъма. То стимулира растежа и регенерирането на клетките, намалява стреса и прави косата отново плътна и жизнена. Смесете 3 супени лъжици лавандулово масло с масло носител, например зехтин или разтопено кокосово масло. Нанесете върху косата. Оставете да действа 10 минути и измийте с шампоан.
Масло от мента
Ментовото масло предизвиква приятно хладно усещане върху скалпа, което повишава циркулацията на кръвта и подхранва кожата и косъма. Маслото от мента подпомага растежа на косата и допринася за нейното сгъстяване. Смесете 2 капки масло от мента с няколко лъжици зехтин. Нанесете върху влажна коса. Изчакайте 5 минути преди да измиете.
Масло от розмарин
Ако искате да подобрите гъстотата на косата, дебелината и здравината на косъма, както и да стимулирате растежа на нови косми, маслото от розмарин е вашият избор. То е чудесно за тази цел. Смесете 2-3 супени лъжици масло от розмарин със зехтин и нанесете с масажни движения върху скалпа, като разнесете и по дължина на косата. Изчакайте да подейства 10 минути и измийте.
Масло от кедрово дърво
Маслото от кедрово дърво стимулира растежа на косата, намалява косопада и балансира мастните жлези, които отговарят за подхранването на космените фоликули. Това масло има противогъбични и антибактериални свойства. То подпомага лечението на различни състояния по кожата на главата, създаващи условия за пърхот и косопад. Смесете няколко капки кедрово масло с няколко капки масло от лавандула или розмарин. Тази комбинация прави косата жизнена, мека и по-гъста.
Масло от лимонена трева
Маслото от лимонена трева също е много ефикасно при изтънена коса. То помага за възстановяването на косъма. Ефективно е и при пърхот и косопад. Най-ефективно е, когато се използва всеки ден. Можете да добавите няколко капки към шампоана или балсама за коса.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД