Монтираха сертифицирани бактерицидни лампи против вируси в Центъра за административно обслужване на Община Ямбол

lampoВ Центъра за административно обслужване на Община Ямбол са монтирани четири ултравиолетови бактерицидни лампи за по-голяма сигурност за здравето на гражданите и служителите. Лампите са мобилни и при необходимост могат да се местят. Те са изработени от фирма, която притежава богат опит в разработването на множество проекти в областта на светодиодното осветление. Експертите са разработили иновативно за България изделие, което се счита за базов модел и е предназначено за работа в помещения за обществено ползване в административни сгради и могат да работят в присъствието на хора и предпазват в висока степен от заразяване с вируси.
Тестове, проведени в лаборатория „Вирусология“ на Биологическия факултет на Софийски университет „Свети Климент Охридски“ от 17 юли до 20 юли 2020 година, показват, че тези лампи унищожават 99.99 % от вирусите с големината на SARS–CoV-2 /коронавирус/.
Ултравиолетовите бактерицидни лампи са сертифицирани съобразно действащите директиви и нормативна уредба и вече са успешно реализирани на външни пазари - Гърция, Франция, Германия, Белгия, Северна Македония.
Превантивните антивирусни мерки се налагат във връзка с епидемиологичната обстановка.
Община Ямбол препоръчва и на други общински и държавни структури, на места за обществено ползване, при желание, също да използват бактерицидни лампи.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД