Децата учат по-лесно, ако консумират пъдпъдъчите яйца

pudpudukСпоред хранителните и биохимични характеристики пъдпъдъчите яйца значително превъзхождат кокошите и са изключително ценен антибактериален, имуностимулиращ и противораков продукт.
По тегло, пет яйца от пъдпъдъци са равни на едно кокоше яйце.
Кратка биохимична справка:
Един грам яйце на пъдпъдък в сравнение с обикновеното кокоше съдържа следните микроелементи и витамини:
Желязо – 4 пъти повече,
Витамин А – 2,5 пъти повече,
Мед – 2,2 пъти,
Витамин В1 – 2,8 пъти,
Кобалт -2,2 пъти,
Витамин В2 – 2,2 пъти,
Фосфор – 4,5 пъти,
Калий – 4,5 пъти.
Количеството на белтъчини и незаменимите аминокиселини в пъдпъдъчето яйце също са повече отколкото в яйцата на другите отглеждани птици. Могат да бъдат използвани в храненето и лечението на най-различни заболявания: анемия, при понижено и повишено кръвно налягане, силно главоболие; занижен имунитет, който като правило води до остри дихателни заболявания, хронични бронхити, туберкулозни интоксикации; заболявания на стомашно-чревния тракт, особено при язви и гастрити, панкреатити.
При разтройства на нервната система, малокръвие, захарен диабет, се проявява безспорен положителен ефект. Например, на болните от захарен диабет се препоръчва да изяждат по 6 яйца от пъдпъдъци седмично. Съдържанието на захар в кръвта може да се снижи с две единици. А при съблюдаване и на съпътстваща диета резултатите са още по-добри.
Медицинските наблюдения дават възможност да се твърди, че яйцата от пъдпъдъци са изключително ценен продукт и могат да бъдат препоръчвани както за лечебно хранене при различни заболявания, така и в храненето на отслабнали деца и възрастни, също и за население, живеещо в зони, неблагоприятни в екологично отношение; хора, подложени на радиоактивно облъчване, защото този вид яйца спомага за извеждането на радионуклеиди от организма.
Използването на яйца от пъдпъдъци съвместно с диетично хранене помага за укрепването на имунитета и възстановяване и подобряване на метаболизма в човешкия организъм, което е много важно както при различни заболявания, така и за подобряване общото здравословно състояние въобще. Благодарение на високото съдържание на фосфор, в сравнение с другите продукти, яйцата от пъдпъдъци са и много добър стимулатор при проблеми с потентността.
Яйцата от пъдпъдъци като диетичен продукт се усвояват лесно, без да имат някакви отрицателни последствия. За това свидетелстват наблюдения на лекари, принудени заради честите боледувания на децата си, да включват в ежедневното им хранене пъдпъдъчи яйца и само за няколко месеца са постигнали значително подобрение..
Спомагат за растежа. Деца, изоставащи от своите връстници, след употребата на яйца от пъдпъдъци са пораствали с 8-15 см, освен това витамин D, съдържащ се в тях в активна форма, възпрепятстват развитието на рахит при малки деца. Интересно е, че помагат и при заекване. В зависимост от природата на заболяването – вродено или придобито, или в резултат от нервно разстройство – след три-четири месеца употреба на яйца от пъдпъдъци, детето или възрастният човек започва да говори нормално.
Съдържащият се в яйцата фосфор стимулира умственото развитие, усилва паметта и ускоряват развитието на интелекта на децата и подрастващите, затова са полезни за деца със забавено общо развитие, също и за нормализиране обмяната на веществата и стимулиране на кръвотворните процеси.
Децата, редовно употребяващи на яйца от пъдпъдъци, се учат по-лесно, по-добре възприемат уроците, лесно запомнят. Всички, употребявали яйцата на тези пернати като деликатес или като допълнително лечебно средство, са отбелязвали подобрение на самочувствието си и имунната система.
Пъдпъдъчите яйца се използват и козметиката.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД