Галисия забрани тютюнопушенето заради COVID-19

puseneИспанският регион Галисия забрани тютюнопушенето на публични места заради опасения, че увеличава риска от предаване на COVID-19, предаде БНР, цитирайки Би Би Си.
Северозападният регион е първият, който въвежда подобна мярка, други обмислят дали да я последват.
Мярката влиза в сила от днес и се прилага за места, където няма разстояние от поне два метра между хората, сочи официален документ, публикуван от регионалното правителство.
Галисия, провинция с население от 2,7 милиона души, в момента има 827 души заразени, което е с 87 повече спрямо предния ден.
Мярката беше предложена на регионалното правителство от екип от лекари, специализирани в превенцията на коронавируса след среща вчера. Те смятат, че тютюневият дим крие висок риск от разпространение на коронавирус.
„Когато пушите цигари или използвате електрически цигари на обществени и открити места, включително на тераси, това може да бъде изключение само ако по всяко време има разстояние от два метра от други хора“, се казва в документа. Такива пространства трябва да са достатъчно големи, че в нито един момент не може да се намали предписаното разстояние между пушача и минувача или пушача и други лица.
Според последната статистика на Ройтерс жертвите на коронавируса в Испания са 28 581 при регистрирани общо 347 638 случаи на COVID-19.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД