Топ хирург, спасил живота на руски министър, е финалист за Медицинските Оскари

karachХирургът, спасил живота на руски министър, летувал на Черноморието ни, е финалист за престижните Национални медицински награди 2020 в категория Доктор на годината, съобщава ВИП Комюникейшън. Церемонията ще се състои на 25 юни в 5-звездния столичен хотел Маринела.
Доц. д-р Анатолий Карашмалъков е онкохирург, началник на Клиника по хирургия - УМБАЛ „Дева Мария“в Бургас, а преди време получи признание и извън границите ни, след като спаси живота на министъра на промишлеността и енергетиката на Руската федерация Сергей Лисовски.
Докато е на почивка в Свети Влас, 64-годишният Лисовски получава силни болки в корема и постъпва по спешност в болница "Дева Мария". Състоянието му е критично, а шансовете му за живот граничат с нулата. Благодарение на опита и високата квалификация на доц. д-р Карашмалъков и на неговия екип, е извършена животоспасяваща, изключително тежка и сложна хирургична операция.
Докторът завършва медицина във ВМИ, Стара Загора през 1990 г., а през 1997 г. завършва със специалност хирургия в Медицинска академия- София. Три години по-късно придобива специалност „Онкология“ в Националния онкологичен център в София.
През 2014 г. защитава дисертационен труд за присъждане на ОНС „Доктор“ по Хирургия към Тракийския университет в Стара Загора. В периода от 2008 г. до 2014 г. е национален консултант по хирургия за югоизточна България, до 2014 г. оглавява Операционен блок в Университетска болница- Стара Загора, а през 2014 става началник на Хирургична клиника на УМБАЛ „Дева Мария“, която е клинична база на МУ-Варна. Преминал е следдипломни курсове и специализации по Лапароскопска хирургия,абдоминална ехография, горна и долна гастроинтестинална ендоскопия, кардио-пулмонална ресусцитация, съвременно хирургично и комплексно лечение на рака на млечната жлеза. Академичният му път започва като асистент в катедра „Пропедевтика на хирургическите болести“ на ВМИ – Стара Загора през 1993 г., а днес е доцент е по хирургия в Катедра „Здравни и социални грижи”, Медицински колеж, Университет „Проф. д-р А. Златаров" в Бургас, Катедра: „Хирургични болести“ на МУ – Варна и в Медицински факултет. През 2014 г. защитава дисертационен труд на тема „Проучване на възможностите за лечение на жлъчно-каменната болест с модифицирана трансумбиликална лапароскопска холецистектомия“, 2014 г. – ТУ, Стара Загора. Наред с ежедневната оперативна дейност, доц. д-р Анатолий Карашмалъков не спира да преподава от 1993 г. до днес. До 2015 г. той е преподавател на пълна учебна натовареност за практическите упражнения по хирургия на студентите III курс медицина в Медицински факултет при Тракийски университет – Стара Загора. Провежда лекции по онкология и миниинвазивна хирургия на студентите от трети курс медицина в Медицински факултет при Тракийски университет – Стара Загора., както и обучава по хирургия стажант-лекарите VI курс медицина в същия университет.
Доц. д-р Карашмалъков е автор на 54 пълнотекстови публикации, 41 публикации в специализирани научни списания и научно-тематични сборници. Има публикации в международни научни списания и публикувани резюмета в международни научни списания. Изнесъл е 66 доклади в научни форуми, като 11 са извън страната. Ръководител на екип, участник в международен паневропейски научноизследователски проект за борба с рака на дебелото черво на ESCP (European Society of Coloproctology):„ ESCP Pan-European Right Hemicolectomy / Ileo-caecalresectionaudit“. Рецензент в специализираното международно медицинско издание „Central European Journal of Medicine“.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД