ЕС създава хуманитарен въздушен мост

koridorЕвропейската комисия създаде хуманитарен въздушен мост на ЕС за транспортирането до някои от най-критичните зони по света на хуманитарни работници и спешни доставки във връзка с кризата с коронавируса.
Янез Ленарчич, комисар по въпросите на управлението при кризи, днес пътува с първия полет до Банги и ще се срещне с Н.Пр. Фостен-Арканж Туадера, президент на Централноафриканската република, както и с хуманитарни организации.
Първият полет на ЕС, осъществяван в сътрудничество с Франция, тръгва от Лион и превозва около 60 хуманитарни работници от различни НПО и 13 тона хуманитарни товари.
През следващите дни ще последват още два хуманитарни товарни полета, които ще транспортират още общо 27 тона хуманитарни доставки. На връщане с полетите от Централноафриканската република ще бъдат репатрирани граждани на ЕС и други пътници.
Как работи хуманитарният въздушен мост на ЕС
В рамките на съвместно усилие на Комисията и държавите членки Комисията финансира въздушния превоз с полети на държавите членки до и от предложените дестинации, когато е възможно в комбинация с осъществяваните полети за репатриране и ротация на хуманитарния персонал.
От този механизъм могат да се възползват хуманитарни служители от националните администрации, НПО или агенциите на ООН.
Комисията финансира 100 % от транспортните разходи, докато партньорите на ЕС отговарят за осигуряването на хуманитарните материали.
"Здравна поща", i

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД