Опитайте правилото "72 часа"

SHOPIПсихолози от американската изследователска компания Thriving Wallet стигнаха до заключението, че всяка четвърта покупка се извършва под влияние на всекидневния стрес и впоследствие човек съжалява за това. Експертите дадоха няколко съвета, които ще помогнат да спестите не само пари, но и нерви - така ще купувате само това, което наистина ви е необходимо или ще ви донесе радост.
Експертите сочат два много ефективни начина, които ще ви позволят да се отървете от ненужните разходи и угризенията на съвестта поради ненужни покупки. Един от тях условно е наречен "правилото на 72-та часа".
Всичко е много просто - ако искате да купите нещо, но подозирате, че го правите, за да се избавите от стреса - отложете покупката за 72 часа. Ако след три дни все пак още искате въпросното нещо и осъзнавате, че можете да си го позволите, можете спокойно да отидете до магазина.
Вторият начин се използва от онези, които умеят да бъдат честни със себе си. Трябва да си зададете три въпроса:
- Имам ли наистина нужда от това?
- Ще се радвам ли да го получа?
- Мога ли да живея без тази покупка?
Ако отговорите положително на първите два въпроса и отрицателно на последния, тогава можете да си купите нещото - това ще ви донесе радост. А ако не - просто не си хвърляйте парите на вятъра.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД