Носете очила, не лещи

beautifulАко трябва да използвате контактни лещи, трябва да внимавате много за хигиената, предупреждават лекари.
Вече всички знаем, че един от най-добрите начини да се предпазим от заразяване с новия коронавирус е да спрем да докосваме лицата си. Но какво означава това за носещите контактни лещи?
Според Кристофър Дж. Рапуано, шеф на очна клиника "Wills Eye" във Филаделфия, САЩ, има определени правила, които трябва да следват носещите очила и контактни лещи, за да се сведе до минимум рискът от разпространение на вируса или заразяване.
Устата и носът са най-вероятните потенциални точки за влизане на вируса в тялото ни, но микробите могат също толкова лесно да проникнат и през очите. Носенето на контактни лещи изисква да докосвате очите си най-малко два пъти на ден, за да ги поставите и отстраните.
"Логично е, ако хората могат да заменят лещите с очила да го направят - това е категоричната ни препоръка", каза Рапуано.
Един допълнителен бонус при носенето на очила е, че те могат да служат като допълнителна защита, блокирайки проникването на вируса.
Измийте отлично ръцете си, ако нямате алтернатива за ползване на контактни лещи, но ако причините да ги изберете са естетически, по-добре сложете очила, съветват офталмолозите.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД