Горещи телефони помагат на медици

tekБългарски лекарски съюз (БЛС) разкри телефон за сигнали, свързани с недостиг на лични предпазни средства сред лекарите и специалистите по здравни грижи във връзка с обявеното извънредно положение в страната заради COVID-19.
Медиците могат се свържат със съсловната организация на телефонен номер 02/ 9 07 07 08. По данни на Лекарския съюз, причината да се открие тази телефонна линия са зачестилите сигнали до съсловната организация от лекари и специалисти по здравни грижи за забавяне на снабдяването на лични предпазни средства.
На втората извънредно разкрита линия - 02/ 9 07 07 07, пък могат да бъдат подавани сигнали за упражнена агресия над лекари и специалисти по здравни грижи.
Те ще бъдат незабавно предавани до главния прокурор, съгласно подписаното на 14.01.2020 г. споразумение между Български лекарски съюз, Министерство на здравеопазването и Прокуратура на Република България.
Обажданията и на двете телефонни линии ще се приемат в работни дни между 09 и 17 ч. През останалото време сигналите ще бъдат записвани на гласова поща и обработвани в рамките на обявеното работно време.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД