Не пренебрегвайте сънливостта

PROZA-6Усещането на умора след събуждане от сън и изпитването на изтощение и желание за още сън може да е показателно за състоянието на организма и се предполага и вирусна инфекция, обръщат внимание от Американската медицинска асоциация, цитирани от Express.
В момента е изключително трудно да се тълкува правилно подобен признак, тъй като той може да се дължи на редица фактори. Умората при ставане от сън, сънливостта могат да са признак и на влошено емоционално здраве и признак на депресия, но трябва да се знае и че при вирусна инфекция един от механизмите организмът да се справи с патогена е нуждата от повече сън.
При изследване е открито, че съществуват гени, задвижващи синтеза на определени съединения, които карат мозъка да заспива.
По този начин организмът съхранява енергия, която му е необходима за съпротивлението срещу патогените и тяхното обезвреждане. Така шансовете за справяне на организма се подобряват, отколкото ако трябва да поддържа всички функции на ниво обичайно функциониране в състояние на бодърстване. Ето защо и почивката при влошаване на здравословното състояние винаги е имала ползотворен ефект и е част от грижата за по-бързо възстановяване.
До 44% от пациентите, хоспитализирани с инфекции, съобщават за наличие и усещане за липса на сили, показва отчет на Американската медицинска асоциация.
Ако събуждайки се сутрин в обичайното време за ставане, се изпита нетипична сънливост и слабост – до степен, че е трудно всяко движение, трябва да се обърне внимание на здравето.
Признаци на заболявате с коронавирус, ако такива са налични, наподобяват познатите от грипа: дразнене в гърлото, кашлица, повишена температура, главоболие, болка в мускулите, треска, както и проблеми с дишането. Възможно е очите да са зачервени, да има промяна или загуба на вкуса и обонянието.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД