Фитнес у дома - защо пък не!

fitkaЗаради COVID-19 заедно с увеселителните и игрални зали, търговски обекти и центрове, заведения за обществено хранене, врати затвориха и фитнес залите. Любимо място за поддържане на здравословна форма и разтуха след напрегнатия работен ден. Епидемията с коронавируса и у нас обаче наложи нови правила и начини за справяне с ежедневните задължения и удоволствия в извънредната ситуация.
Фитнес инструкторите са категорични, че социалната дистанция у дома не е причина ежедневните тренировки да спрат. Защото 20 минути упражнения дневно доказано гонят стреса и се грижат за добрия имунитет.
"Упражненията у дома са важни за здравословното състояние, както и за цялостната превенция срещу всякакви вируси. Дори и срещу COVID-19", споделя д-р Дейвид Назарян от Бевърли Хилс."Когато е необходимо да се избягват места, които са с висок риск за предаване на болести, пренасяни по въздуха, има алтернативни варианти, като тренировките у дома", подчерта той.
Александра Елис, която пък е създател на AE Wellness и водеща на The Body Nerd Show, споделя, че вкъщи могат да се тренират много неща, за които не е необходимо фитнес оборудване.
"Съсредоточете се върху основите като дъски (планк), лицеви опори, клякания, повдигане на крака или каране велосипед, които ще изградят сила и ще повишат сърдечната честота. Любимият ми начин за изграждане на тренировка е да правя 4 кръга от 5 упражнения за 45 секунди работа, последвани от 15 секунди почивка", дава своята препоръка Елис.
Важно според нея е да се избират упражнения, които са насочени към различни области на тялото. Така всеки ден цялото тяло ще е тренирано само в рамките на 20 минути.
За хората, които имат нужда от повече напътствия по време на домашните тренировки, днес има десетки уроци, достъпни онлайн, независимо дали са в YouTube, Facebook, Instagram или в други портали и канали. Позитивен пример в това отношение е онлайн йога платформата EkhartYoga, която предлага безплатни уроци по йога и медитация онлайн за всеки, който се чувства потиснат и стресиран в ситуация на социалната дистанция заради COVID-19.
„Здравна поща“

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД