Разработват ваксина срещу коронавирус 2019-nCoV

Разработват ваксина срещу коронавирус 2019-nCoVУчените от Хонконгския университет съобщават, че започват работа по разработване на ваксина срещу новия щам коронавирус 2019-nCoV. Вирусът в началото беше регистриран като причинител на взрив от случаи с пневмония с неясна етиология сред лица, посетили пазара за продажба на риба и животни в Ухан, административен център на провинция Хубей.
Според завеждащия експертната група ще отнеме период от поне една година, докато започнат клиничните изпитвания и при хора.
Лабораторията на университета, която е получила разрешение за стартиране разработката на ваксина, е една от 12-те лаборатории в Китай, които работят основно с коронавирусната инфекция.
САЩ също работят върху създаването на ваксина и призоваха китайските власти да засилят сътрудничеството си с международните здравни власти. Американският секретар по здравеопазването Алекс Азар ръководи работната група към Белия дом, натоварена с мониторинга на вируса, съобщи The Hill. Китай предостави на американските служители и служителите на Световната здравна организация разрешение да пътуват до Китай за допълнителни проучвания върху вируса.
Но до разработването на ваксина, която да бъде специфична профилактика срещу коронавирусите, в сила остават единствено превантивните мерки срещу евентуално заразяване.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД