Витамин Е е добър приятел на лицето ви

Бадемите са с високо съдържание на витамин ЕВитамин Е е хранително вещество, което помага на клетките да се регенерират. То притежава антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които подобряват здравето на кожата.
Витамин Е може да се прилага локално върху лицето, за да намали възпалението и да направи кожата да изглежда по-млада. Локално витамин Е може да се приложи върху лицето дори само за 1 нощ за предотвратяване на стареенето. Защо точно вечер е най-подходящото време да се прилага? Защото той има гъста консистенция и ще се абсорбира от кожата най-добре именно тогава. Ако се приложи сутринта, поставянето на грим, крем или серуми може да бъде затруднено.
Витамин Е също намалява хиперпигментацията, когато се използва в комбинация с витамин С. То премахва и белезите, причинени от акне, тъй като стимулира кръвообращението. Витаминът може да се използва и за поддържането на гладки и меки устни.
Повечето от кремовете против стареене съдържат между 0,5 и 1% витамин Е, като той е една от активните им съставки. Трябва да се търсят обаче продукти с по-висока концентрация на витамин Е - най-честото наименование на съставката е алфа-токоферол. Друг вариант е да се потърси чисто масло от витамин Е. То обаче не бива да се нанася директно върху кожата, а трябва да се разреди с кокосово, бадемово масло или масло от жожоба.
Освен чрез употребата на козметични продукти, витамин Е може да се набави чрез диетата. Храните с високо съдържание на витамина са бадемите, къпините и авокадото. Той може да се приема и чрез орални добавки. Ежедневният прием на витамин Е за възрастни не трябва да надвишава 15 мг.
Може да се правят и маски за лице с витамин Е. Те омекотяват кожата и намаляват признаците на стареене. Домашна маска с витамин Е може да се направи, ако към него се добави бадемово масло, пресен лимонов сок, мед и пюре от авокадо. Сместа трябва да остане върху лицето в продължение на 10 до 20 минути.
Много е важно да се отбележи, че витамин Е може да се натрупа в кожата и да запуши порите, ако се използва твърде често. Затова нанасянето му върху нея веднъж или два пъти седмично е оптимално.
"Здравна поща"
 

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД