Нова пневмония нападна китайци в Ухан

Нова пневмония нападна китайци в УханБроят на заболелите от неизвестна до този момент форма на пневмония в Китай нарасна до 59 души, предаде РИА Новости. Всички заболели са от китайския град Ухан (административен център на провинция Хубей), като седем от тях са в тежко състояние. Според официално съобщение на китайските здравни власти, други 163 заболели са поставени под карантина.
"Към 8:00 ч. на 5 януари 2020 г. в нашия град е диагностицирана неизвестна форма на вирусна пневмония при 59 души, състоянието на седем пациенти е оценено като тежко, при останалите пациенти основните показатели за състоянието на тялото остават стабилни, смъртни
случаи в резултат на това заболяване не са регистрирани" - се посочва в изявлението. 163-та заболели са имали близки контакти със заразените.
"Досега предварителните проверки не са доказали, че вирусът се предава от човек на човек. Грипът, птичият грип, аденовирусът, свинският грип, острият респираторен синдром, както и други респираторни заболявания вече са изключени", се казва в документа. Местната здравна служба съобщава, че специалистите работят по идентифицирането на патогените и причинителите на заболяването.
Огнището на неизвестната форма на превмония бе открито в края на декември само в град Ухан. Медиците свързват многото заразени с пазарните точки на свежи морски дарове в града, които светкавично бяха затворени. В повечето случаи пациентите се оплакват от треска, някои имат затруднено дишане. Рентгенография на гръдния кош показва, че в някои случаи заболяването засяга белите дробове.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД