Не пренебрегвайте сигналите на тялото

Не пренебрегвайте сигналите на тялотоЖивеем във времена, в които стресът, безсънието и физическата и психическа умора са ежедневие. Понякога сме толкова завъртени в колелото на бита и работата си, че забравяме за здравето си, а тялото ни сигнализира, че то е застрашено.
Тялото ви не говори, но то има други начини да покаже, че го боли. Не игнорирайте тези симптоми:
Крампи в краката
Ако често се оплаквате от мускулни спазми в краката, това е сигнал на тялото, че ви липсват магнезий и калий. Започнете да ги приемате като добавка и можете да включите в менюто си спанак, бобови култури и зелени зеленчуци.
Постоянна умора
Наспали сте се и дори не сте тренирали още, а вече се чувствате сякаш сте копали цял ден на полето? Физическата умора не е за подценяване! Помогнете на тялото си, като спрете да консумирате рафинирани захари, които ви дават усещане за временна ситост и енергия, но никакви хранителни полезни съставки.
Ако ви предстои много движение, яжте повече качествени въглехидрати като ориз. Зеленчуците също са важни, за да набавят необходимите витамини на тялото.
Акне извън пубертета
Ако досега сте се радвали на чиста и гладка кожа, а изведнъж започнете да се борите с акне, то определено тялото иска да ви каже нещо. И то е свързано с прекомерен стрес. Намалете напрежението, опитайте да спите повече, за да има време тялото да се възстанови и кожата ви ще се успокои.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД