Хората над 65 години ще имат право на безплатни протези

Хората над 65 години ще имат право на безплатни протезиХората над 65 години ще имат право на безплатни протези, но ще трябва да доплащат за работата на зъботехника. Това е записано в Националния рамков договор за 2020 г., който подписаха Българският зъболекарски съюз (БЗС) и Националната здравно осигурителна каса (НЗОК).
За дентални дейности в бюджета на Здравната каса са заложени почти 180 млн. лв., предаде БНТ. Пакетът за деца и възрастни, кой то покрива НЗОК, няма да се променя и през 2020 г.
В рамковия договор е записано, че Касата ще продължава да плаща всички препарати
за хронично болни пациенти, а за профилактичните прегледи няма да има ограничение. Няма да има промяна както в реда на изписване на рецепти, така и в 24-часовото разположение на личните лекари.
Новост са увеличените цени на над 200 клинични пътеки и на 7 клинични процедури. В писмо до медиите от ръководството на столичната организация на общопрактикуващите лекари предупреждават обаче, че проектът за рамков договор за догодина създава проблеми с рецептите за лекарства за повече от 30 дни. Няма да може да се изписват медикаменти на тримесечни рецепти и ще се налага пациентите да купуват част от лекарствата си поради новите ограничения, поясняват семейните лекари.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД