Родилка, спасена от смърт, гушна за първи път близнаците си на рождения си ден

Родилка, спасена от смърт, гушна за първи път близнаците си на рождения си денРодилка, спасена от смърт, вчера гушна за първи път близначетата си. Това стана в столичния „Майчин дом“ и то точно на рождения ден на жената. Ръководството на болницата и акушерки от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение изненадаха приятно майката, като украсиха стаята ѝ с балони. 29-годишната жена била проследявана в болницата месеци наред, след като лекарите установили тежка бременност – близнаците били неблагоприятно разположени в матката. Това съобщиха от болницата.
Именно това наложило раждане с цезарово сечение. И двете бебета са момченца, доносени и в отлично здраве, като всяко от тях тежи над 3 кг.
Заради големината на близнаците няколко часа след цезаровото сечение матката на жената изпада в атония (увеличената слабост на мускулната сила на матката, която в повечето случаи е причина за животозастрашаващо екстремно кървене). Бързата реакция на лекарите от „Майчин дом“ и професионализмът, с който е извършена последващата операция (лапаротомия) успяват спасят живота на родилката. „След всички реанимационни грижи жената към днешна дата е в много добро състояние, изкарана е от апаратна вентилация и е със самостоятелно дишане“, уточняват от лечебното заведение.
"Здравна поща", източник: stolica.bg

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД