Предимства и недостатъци на различните видове лещи

Предимства и недостатъци на различните видове лещиПремахването на така нареченото "перде" на окото е най-често срещаната интервенция в очната хирургия. Тя е напълно успешна в 95% от случаите. Състои се в подмяна на естествената леща на окото, която с възрастта се замъглява и нарушава доброто зрение. На нейно мястно хирургът поставя синтетична леща, чиято мощност се избира според индивидуалния случай.
Имплантите могат да бъдат монофокални, мултифокални или торични.
Първите са традиционни лещи, които не коригират близкото зрение, което означава, че пациентите
трябва да продължат да носят очила за четене след операцията.
Мултифокалните лещи елиминират катарактата, като освен това коригират далекогледството, а топичните се употребяват при астигматизъм. Тези два вида импланти са по-скъпи, но позволяват на повечето пациенти да не използват повече очила. Има обаче пациенти, които се оплакват от трудно приспособяване и зрителни смущения през нощта, характерни също за периода след лазерна операция на роговицата.
Разрешението е в използването на мултифокални лещи с по-леки корекции, което означава, че за четене са необходими очила, но се спестяват нежеланите ефекти. Много лекари предпочитат монофокалните лещи като по-малко рискови и даващи отлични резултати.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД