Мозъкът работи най-добре през есента

Мозъкът работи най-добре през есентаНякога мислили ли сте си, че мозъкът ви работи различно по време на всеки сезон? Е, не сте далече от истината. Според ново проучване, умът ни наистина функционира с различна сила през четирите годишни времена.
Учени от Университета в Торонто и центъра по здравна медицина Sunnybrook са изследвали резултати от близо 3500 доброволци от Канада, Франция и САЩ. Тестът е бил за концентрация, а участниците са били на възраст над 60 години.
Заключението на експертите било, че мозъкът работи най-добре в края на лятото и през цялата есен.
Според тях, резултатите са повлияни от дневната светлина, температурата и нивата на витамин D, които достигат до човешкия организъм през този сезон.
За сравнение, 30% от изследваните през зимата показали, че са склонни към развитие на деменция и други увреждания, свързани с мозъчната дейност. Учените се надяват това изследване да даде началото на още много подобни, които ще помогнат да се разбере кога мозъкът работи най-оптимално. Това би могло да даде тласък на медицински проучвания, чрез които лекарите да имат възможност за ранно установяване на алцхаймер и предотвратяването му.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД