Хроничната хипертония води до ниска честота на пулса

Хроничната хипертония води до ниска честота на пулсаВисокото кръвно налягане и ниският пулс са рядко срещано явление. Медицински състояния и лекарства могат да причинят тези оплаквания. Обикновено лекарите смятат пулса за нисък при по-малко от 60 удара в минута. Наричат това брадикардия. Високото кръвно налягане може да претовари кръвоносната система, увеличавайки рисковете от сърдечен удар и инсулт. Повечето лекари смятат кръвното налягане за високо, когато е над 130/80. Такива са новите насоки, издадени от Американската сърдечна асоциация. Високото кръвно налягане е сериозен риск, когато е повече от 170/100. В тази статия разглеждаме възможните причини за високо кръвно налягане, съчетано с нисък пулс, пише на сайта medicalnewstoday.com.
Бета блокерите
Бета блокерите са клас лекарства, които лекарите предписват за лечение на високо кръвно налягане и намаляване на последиците от сърдечна недостатъчност.
По-ниската сърдечна честота е полезна за човек, който има проблеми със сърцето, защото позволява повече време за запълване на сърцето. Когато сърцето бие по-бавно, то също изисква по-малко кислород. Това създава по-малко напрежение на сърцето и то “почива”. Понякога лекарите предписват бета блокери на хора, които имат високо кръвно налягане, застойна сърдечна недостатъчност или сърдечна аритмия.
Рефлексът на Кушинг
Рефлексът на Кушинг е рядко срещано явление, което причинява нисък пулс и високо кръвно налягане. Рефлексът е резултат от реакцията на организма към повишено вътречерепно налягане. Рефлексът на Кушинг е един от начините на тялото да се опита да неутрализира натиска от прекалено високото напрежение в черепа. Той сигнализира рецепторите в сърцето, за да забавят сърдечната честота надолу и да понижат вътречерепното налягане. Тежки медицински състояния обикновено активират рефлекса на Кушинг. Те включват: мозъчни тумори, сътресения, хипоксия, менингит, инсулт, травма, кървене в мозъка.
Лечение
Рефлексът на Кушинг е спешен случай. След като лекарите разпознаят това състояние, целта им е да опитат и лекуват причината и да намалят вътречерепното налягане в мозъка. Ако налягането стане твърде високо, това може трайно да увреди мозъка. Човек може да умре от прекомерно високо вътречерепно налягане.
Проблеми със сърдечната проводимост
Ниският пулс понякога може да бъде индикатор за проблем с пътя на електрическата проводимост на сърцето. То има електрическа система, която се движи по отчетлив модел, за да накара сърцето да бие с редовен ритъм. Ако има повреда, белези или пренатягане на сърцето, електрическата система може да не работи толкова ефективно. Това може да причини нисък пулс. Хроничното високо кръвно налягане може да допринесе за увреждане на електрическата система, което от своя страна води до ниска честота на пулса. Други причини за увреждане включват тютюнопушене, анамнеза за употреба на тежки наркотици, алкохол или стареене на сърцето.
Кога да се посъветвате с лекар?
Човек трябва незабавно да потърси медицинска помощ, ако има следните симптоми, заедно с нисък пулс и високо кръвно налягане: виене на свят или замаяност, чувство на слабост или припадък, задух, болки в гърдите. Тези симптоми могат да показват, че се изисква престой в болница, за да се лекува пациентът, каквато и да е причината за основния му сърдечен проблем.
"Здравна поща", източник: zdrave.to

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД