Кока Кола: Тази течност унищожава костите ни, но някои я пият всеки ден

Кока Кола: Тази течност унищожава костите ни, но някои я пият всеки денНаучните изследвания доказват, че  "Кока-Кола" е по-вредна от алкохола.
Същото може да се каже и за която и да е сладка и газирана напитка: чаша газирана и подсладена напитка е значително по-вредна за организма от една водка!
 
Вредата на "Кока-Кола" се дължи на голямото количество захар, съдържащо се в напитката. Дори и една малка бутилка от газираната напитка е истинска отрова.
Черният дроб и панкреас незабавно реагират на захарта, която присъства в напитката. Това предизвиква производството на голямо количество инсулин, повишени нива на кръвната захар и кръвното налягане. Цялата глюкоза, която присъства в напитката веднага се превръща в мастни клетки. Само си помислете, 10 супени лъжици захар в една бутилка! И колко излишни сантиметра в талията...
Консумация на безалкохолни напитки са сред основните причини за диабет и затлъстяване, но това не е всичко.
Кока Кола: Тази течност унищожава костите ни, но някои я пият всеки денФосфорна киселина, която се съдържа в "Кока-Кола", се свързва с калция, магнезия и цинка в долната част на червата, които се отделят от организма прекалено ускорено! И така, ние не получаваме достатъчно от тези елементи с храната... В резултат на това, костите стават крехки и се влошава обмяната на веществата.
Потенциално опасно e включването на подсладени газирани напитки с консерванти, защото са с прекалено високо съдържание на захар. Предпочитайте бира вместо Кока-кола, полезна е!
Преди отново да утолите жаждата си с Кока-Кола, спомнете си за тази статия. Краткото удоволствие може да ви струва здравето...  Споделете тази информация с приятелите си, защото някои пият  "Кока-Кола" всеки ден!
"Здравна поща", източник: e-zdravey.com

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД