Марля, напоена в разтвор от сол и вода, премахва отрова, инжектирана от паяка

Марля, напоена в разтвор от сол и вода, премахва отрова, инжектирана от паякаВ повечето от случаите ухапването от паяк преминава с леки симптоми, които отшумяват в рамките на ден-два. Ефектът от ухапването може да се прояви между 30 минути до 2 часа или повече. Най-честите симптоми са подуване, зачервяване, обрив, мехурче, болка, сърбеж и други.
Ако се прецени, че паякът е отровен, най-добре е да се потърси спешно лекарска помощ. Дали паякът е бил отровен, ще се разбере по тежките симптоми, включително алергична реакция, проблеми с дишането, преглъщането и сърцебиене. Може да има симптоми и на главоболие, треска, изпотяване, подуване на лимфни
възли, лоша координация и т.н. Кожата в областта също ще стане по-червена или дори леко лилава.
Все пак ухапването може да се третира в домашни условия, за да се намали зачервяването и подутината. Така ще се сведат до минимум болката и дискомфортът и ще се ускори заздравяването.
Когато се открие ухапване от паяк, областта може да се измие със сапун и вода, за да се почисти мястото от мръсотията и бактериите, които могат да навлязат под кожата. След това може да се постави студен компрес.
Студеното ще подпомогне изтръпване на областта на кожата, като ще се намали сърбежът и подуването. Ледът обаче не трябва да се поставя директно върху кожата. В зоната може да се втрие дори алкохол, който намалява чувството за сърбеж.
Гелът от алое вера също успокоява кожата и помага за по-бързото заздравяване на ухапаното място. Това се дължи на множеството компоненти в него като витамини, минерали и мастни киселини. Тези елементи намаляват възпалението и сърбежа. Гелът от алое също има охлаждащ ефект. Той може да се нанася върху ухапаното място няколко пъти на ден до облекчение.
Смята се още, че нанасянето на смес от вода и сода бикарбонат или куркума може да облекчи симптомите на ухапване от паяк като сърбеж и болка. Освен нея може да се нанесе и солен разтвор. За целта марля, напоена в разтвор от сол и вода, се поставя върху ухапаното място за няколко часа. Солта премахва отровата, която е инжектирана от паяка.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД