Студен коктейл в лятната жега

20591Един студен коктейл в почивните летни дни е неоспоримо удоволствие. Разхлаждането по време на жегите става все по-трудно и хубавите питиета винаги може да дойдат на помощ в такъв момент. Освен, че е лято, повечето от нас вече пореден месец се опитват да влязат във форма за плажа. Това често налага намаляването на алкохола, газираните напитки и ни ограничава да пием само студена вода. Е, истина е, че коктейлите са източник на голямо количество калории, но това не означава, че трябва да пропуснем веселото събиране с приятели.
Има няколко питиета, които със сигурност могат да влязат в диетичния ни режим, а на други пък може да намалите калориите с няколко лесни трика.
Вино
Бялото вино е едно от най-предпочитаните питиета сред дамите. Според проучване, една чаша от питието съдържа около 120 калории. Ако искате да намалите това количество, може да го разредите с газирана вода и по този начин ще приемете само по 60 калории с чаша. Още повече, че така намалявате и приема на по-голямо количество алкохол, което ви държи в кондиция по-дълго време. Ако пък не сте фен на разреждането, то тогава трябва да се откажете от виното и да преминете към шампанското. Съдържа едва 90 калории.
Ром с диетична кола
Ако сте ценители на класиката, ром и диетична кола е точният коктейл за вас. Смесете 50 мл ром с кола, която не съдържа захар, и ще ви се получи питие, което съдържа едва 95 калории. Но, бъдете внимателни, тъй като твърде много от диетичната кола също може да се окаже вредна за вас.
Блъди мери
Това питие може да е доста полезно за диетичния ви режим, ако се придържате към по-семплата му форма. С Блъди мери, което съдържа около 50 мл водка и 80 мл доматен сок, ще приемете около 125 калории. Не използвайте съставка, която съдържа много захар, и ще сте перфектни за лятото.
Водка със сода
Класическо питие, което освен че е освежаващо в летните нощи, съдържа по-малко от 100 калории. Почитателите на това питие могат спокойно и разумно да го консумират даже, когато са на диета. 50 мл от спиртната напитка и малко сода или пък вода с лед може да се превърне в чудесен коктейл, който не вреди на килограмите.
Плодово мохито
Обикновеното мохито се прави със захар, мента, лайм, ром и сода. Това превръща коктейла в питие, което съдържа около 200 калории заради захарта. За да намалите приема на вредните съставки, може да сложите малки кубчета от диня или пък портокал и по този начин намалявате приема на калории до 90, а понякога дори още повече.
Макар да е много изкушаващо да пиете коктейли в топлото време, запомнeте, че не трябва да прекалявате с тях. Затова ги консумирате с мярка и удоволствие.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД