За плосък и стегнат корем - от 3 до 6 тренировки седмично

2241Две са основните стъпки, които трябва да бъдат предприети, за да имаме плосък и стегнат корем. На първо място това е интензивната тренировка, с особено внимание върху коремните мускули, а на второ място - подходяща диета.
Мазнините около корема могат да бъдат изключително упорити спрямо усилията на трениращите, но в никакъв случай не бива да се възприемат и за causa perduta. Експертите в областта на фитнеса обособяват няколко конкретни и постижими стъпки, чрез които да бъдат отстранени мазнините в областта на корема.
Когато става въпрос за упражнения, основно значение има фокусирането върху съчетанието на силови и кардиотренировки.
Чрез кардио натоварването се топят калории, но основно през времето на самата тренировка. За разлика от това, при силовите тренировки се изграждат метаболитно-активни мускули, които предизвикват топене на допълнителни калории, дори часове след края на тренировката.
Колкото повече мускулна маса се натрупва и се развиват различни групи мускули, толкова повече се увеличава и общата метаболитна активност, съответно повече изгорени калории. Това е и причината защо е погрешно да се набляга единствено на ефекта от кардиотренировки.
Независимо от важната роля, която заемат силовите тренировки, кардиотренировките не бива да се пропускат. Те имат своето място не само в горенето на калории, но и в подобряването на издръжливостта.
Бягането е най-честият избор, но дългите разходки с по-бързо темпо също не са за подценяване. Плуването също е вариант, но ефектът се повишава значително при редуването му с високо интензивни интервални тренировки. Но тъй като основната ни задача е да останем последователни, специалистите препоръчват да изберем тази кардиотренировка, която ни допада най-много.
Високоинтензивните интервални тренировки се оказват особено ефективни при топенете на мазнините около корема. Причината е, че в изпълнението им се включват както силови упражнения, така и кардио.
Трудностите за постигане на желания плосък корем се дължат на факта, че едно от последните места, откъдето тялото премахва мазнини, е коремната област. Това налага и по-чести тренировки, според специалистите от 3 до 6 пъти седмично.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД