Лятото обича красивите крака

23Лятото е в разгара си и всяка жена ще се изправи за пореден път пред изпитанието да покаже голите си крака. "Зимните" крака са бледи, понатежали, кожата е суха, не съвсем добре епилирана, по нея може да има пъпчици и зачервявания заради дългото носене на изкуствените чорапогащници. Картинката не е много красива, но е поправима! Откъде да започнем, за да станат краката гладки, свежи, стройни и съблазнителни?
Редовна физическа активност
Това е идеалното средство за борба с усещането за тежки крака. Всекидневното ходене пеша в продължение на поне 20 минути е чудесен спорт за краката, защото активира кръвообращението и тонизира стените на кръвоносните съдове. Изберете удобни обувки и стъпвайте първо на петата.
Повдигнато легло
Предните крака на леглото трябва да са повдигнати с 8-10 см. Така ще помогнете на организма да преодолее отоците по краката през нощта и ще помогнете на кръвта да се "върне" при сърцето.
Антицелулитна гимнастика
Целулитът изисква физически упражнения, правени с много постоянство. Само диета не е достатъчна. Наблегнете на упражнения, които стягат мускулите на бедрата. Сама вкъщи подберете упражнения специално за ханша и бедрата. Не пропускайте да ги правите всеки ден, за да има наистина резултат. Не забравяйте и масажите. Те са много ефикасни.
Студено, а не топло
Прасците ни ще изглеждат по-фини, ако правим хладни бани на краката. Топлината причинява разширяване на вените и задържане на кръвта в долната част на тялото. Топлият душ, сауната и горещата вана са врагове на краката, продължителното излагане на слънце - също. Завършвайте душа с хладна струя в посока от глезените към бедрата. След него използвайте подходящ охлаждащ гел на базата на билки с виенотонично действие. Честа съставка в тях е ментолът, който тонизира и доставя комфорт. Нанасяйте продуктите отдолу нагоре с кръгови движения.
Специални чорапи
За подобряване на кръвообращението ефикасно се използват чорапи или чорапогащи със стягащо действие. Те предпазват от разширяване на повърхностните вени и доставят истински комфорт на краката, като ги избавят от тежест и напрежение. Тези чорапи са особено полезни по време на дълъг самолетен полет.
Кинезитерапия
Лимфатичният дренаж се препоръчва на тези, които страдат от тежки крака. Кинезитерапевтът прави масаж на краката, който има ефекта на "помпа" по отношение на лимфната течност - в резултат тя се насочва активно към горната част на тялото, където се извършва нейното филтриране в ганглионите в слабините и под мишниците.
Пилинг
Красиви са краката с гладка и чиста кожа. Посредством пилинга се премахва вроговеният горен слой и епидермисът започва да "диша" пълноценно. Освен гладка, кожата става по-гъвкава и мека, добива блясък.
Епилация
Топлата кола маска е само за жените, които не страдат от венозна недостатъчност. Сигурно сте забелязали, че употребата на бръснач трябва да е всекидневна, за да бъдат краката винаги безупречни. Освен това неизбежно има моменти, в които кожата боде. По-добре изберете депилатор, благодарение на който краката ви ще бъдат гладки в продължение на два-три дни. За тези, които искат да се освободят от космите си завинаги, решението е лазерната епилация.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2