1,5 млн. българи със свръхнаднормено тегло

1,5 млн. българи със свръхнаднормено теглоБлизо 1,5 милиона от българите са със свръхнаднормено тегло.   Това показват данни на Европейската асоциация за изследване на затлъстяването (EASO). Страната ни се нарежда и на едно от   водещите места сред страните от Европейския съюз по честота на затлъстяването в детска възраст.
Въпреки тревожните тенденции, до момента у нас не съществуваше структура, която да се ангажира цялостно и дългосрочно с грижата за пациентите с болестно затлъстяване. От   УМБАЛ "Александровска"   в София обаче съобщават, че са се превърнали в единствената болница у нас, която има   статут на акредитиран Център за лечение на затлъстяването.
   Кандидатурата на лечебното заведение е била одобрена от Асоциацията.
От болницата посочват, че още през 2016 г. е бил сформиран   екип от експерти (ендокринолог, кардиолог, пулмолог, диетолог, гастроентеролог, психолог и хирург),   който е създал протоколи за лечение при пациенти със затлъстяване, подлежащи на бариатрична хирургия.
Вследствие на постигнатите резултати ръководството на болницата е предприело процедура здравното заведение да бъде признато от EASO за Референтен център за лечение на затлъстяването.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД