НЗОК пое функциите на Център Фонд лечение на деца и Комисията за лечение в чужбина

НЗОК пое функциите на Център Фонд лечение на деца и Комисията за лечение в чужбинаОт 1 април Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) пое функциите на Център Фонд лечение на деца и Комисията за лечение в чужбина. От администрацията на Касата съобщиха, че са осигурени необходимите условия за нормалното протичане на процеса.
В сградата на Централното управление на НЗОК, на ул. "Кричим"1, работи Приемна за граждани, в която експерти консултират както родителите на малките пациенти, така и здравноосигурените пациенти над 18-годишна възраст.
Приемната "Свободно движение на хора" - европейски регламенти и двустранни спогодби за социално осигуряване - работи от понеделник до петък от 9 ч. до 12 ч. и от 14 ч. до 15.30 ч.
Всички заявления за лечение, финансирано от здравната каса, вече се подават в НЗОК, както и в районните здравноосигурителни каси. Създадени са две специализирани комисии, които разглеждат заявленията на гражданите, в това  число и преписките, които са прехвърлени от Фонда и нямат все още решение.
Здравноосигурените, които са подали заявления към Фонда за лечение на деца, както и към Комисията за лечение в чужбина към Министерство на здравеопазването, не трябва да подават нови заявления в НЗОК. На сайта на институцията - www.nhif.bg, линк "Услуги за граждани", под рубрика "Лечение в България и чужбина", е публикувана информация за документите, които задължително се представят от заявителя при кандидатстване за лечение. Освен на портала на институцията, повече информация за лечение в България и в чужбина може да бъде получена на тел. 02/9659 193.
Въпреки уверенията на НЗОК за плавен преход обаче, неотдавна от Национална пациентска организация сигнализираха, че очакват проблеми в работата с пациенти. Задълженията на Касата към чуждите здравни каси все още будят несигурност, подчертаха те.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД