Режат лентата на новото Родилно в Стара Загора през април

Пребазирането глътна допълнително 120 000 лв., общо над 1.1 милиона лева

Режат лентата на новото Родилно в Стара Загора през априлОчаквам да прережем лентата на пребазираното Родилно отделение-Стара Загора от сградата на ул. "Ген. Столетов" в УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович" през април. Това съобщи за "Национална бизнес поща" изпълнителният директор на старозагорската болница проф. Йовчо ЙОВЧЕВ. Получи се забавяне на обекта поради преустановяване на строителните дейности, назначаване на техническа експертиза, която да установи количеството и качеството на извършената и отчетена дейност.
Не съм от хората, които не проверяват, каза проф. Йовчев, и допълни - длъжен съм да проверя всичко. Поисках техническа експертиза за отчетените дейности. Той заяви още, че без проверяващи нямало как да утвърди разходи за милиони левове. Към момента само за новото Родилно отделение са усвоени средства в размер на 834 000 лв. За отделението по неонатология - 200 000 лв. Има извършени и допълнителни строителни дейности, които са на стойност 120 000 лв. Така например, изпълнителите следвало да се съобразят с промяна в наредба за достъп, наложило се монтаж на система за ограничаване достъпа до лични документи, за видеонаблюдение и др., които станали изискуеми допълнително. 
Освен текущия контрол и строителния надзор, на обекта са извършени допълнителни експертизи. След проверката на технически компетентни за съответните строителни дейности лица, строителството продължило. В момента върви основен ремонт на етажа от болницата, където ще бъде разположено отделението по неонатология. Правят се климатични и отоплителни инсталации, подове с антибактериално покритие и мн. др. Очаква се дейностите да приключат в края на месец март. Двете структури - родилно и неонатология, ще бъдат официално открити едновременно. 
На финалната права сме, заяви проф. Йовчев. Обектът е огромен като задание, като отговорност и изисквания за стандарти. Всяка промяна трябва да се съгласува. Ще бъде променено и пространството към входа за новото Родилно отделение от към Спешна помощ.
"Здравна поща", Дима ТОНЕВА
 

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД