Младежи агитират за борба със СПИН

Младежи агитират за борба със СПИНСветовният ден за борба със СПИН ежегодно се отбелязва на 1 декември и е посветен на повишаване осведомеността за СПИН-пандемията, причинена от разпространяването на вируса ХИВ, а също и оплакването на загиналите от болестта. Тази година Европейската седмица за изследване на СПИН и хепатити е под мотото "Узнай своя статус".И тази година младежите от Младежки общински съвет ще отбележат Световния ден за борба със СПИН/ХИВ.
На 30 ноември от 19.00 часа зала Младежки дом ще се проведе вечер, посветена на борбата със СПИН/ХИВ. Ще има викторина, презентации и лекция по темата. Във фоайето ще работи и кабинет за анонимно и безплатно консултиране и изследване за ХИВ /СПИН.
На 1 декември в парк "Пети октомври" от 11.30 часа ще се открие изложба - Art Isn’t Dismissed by Sickness. Тя е по проект на Младежки общински съвет, подкрепен от Младежка банка, Обществен дарителски фонд и изпълнен от младите хора.
Чрез него младежите искат се да повиши се осведомеността за ХИВ/СПИН и да покажат, че стигмата е преодолима. Следвайки мотото "Незнанието е най-големият риск", приканват хората да се замислят дали воденето на сексуален живот без да се вземат превантивни мерки си заслужава живот на хапчета. Не са важни годините в живота, важен е животът в годините.
След откриването на изложбата, от 12.00 часа младежите ще проведат превантивна акция в Мол "Галерия", която ще завърши с флашмоб.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД