Безплатни прегледи за установяване на глаукома ще се проведат в Стара Загора

Безплатни прегледи за установяване на глаукома ще се проведат в Стара ЗагораОт 10 до 12 октомври в Стара Загора ще се проведат безплатнипрофилактични прегледи за установяване на глаукома. Прегледите запредназначени за хора над 60-годишна възраст, които нямат поставена диагноза "глаукома". Кампанията се организира от Пациентска организацияГлаукома" и Институт за здравно образование, със съдействието на Очно отделение на болница "Тракия". Те са посветени на Световния ден на зрението, който тази година се чества на 11 октомври.
Задължително записване на час на единния номер на кампанията - 070010126 (на цената на един градски разговор, според тарифния план за мобилни мрежи). Обаждания се приемат всеки работен ден от 10 до 17 ч. Стара Загора е един от градовете, в които процентът на болните от глаукома е по-висок от средния за страната. Благодарение на профилактичните кампании, в които болница "Тракия" е редовен участник, ранната диагностика се е повишила значително. Това дава шанс на болните да съхранят зрението си.
По данни на НЗОК през 2016 г. новооткритите случаи на глаукома в СтараЗагора са 526, през 2017 - 604. Общо 6784 са хората с диагноза "глаукома", живеещи на територията на областта.
В риск са хората, в чийто род има болни от глаукома, жените, както и страдащите от диабет. Глаукомата води до необратима слепота, затова колкото по-рано се открие, толкова по-високи са шансовете за запазване
на зрението.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД