България не може да си позволи безплатно здравеопазване, каза Андрей Марков, председател на Българска болнична асоциация

България не може да си позволи безплатно здравеопазване, каза Андрей Марков, председател на  Българска болнична асоциация"Не мога да отмина някои важни въпроси, които са поставени днес. Докога ще продължаваме да твърдим, че имаме безплатно здравеопазване, та било то и записано в конституцията? Нито в момента функционира безплатно здравеопазване, нито се очаква в бъдеще да функционира." Това заяви Андрей Марков, председател на  Българска болнична асоциация, по време на по време на кръглата маса "Дискусия за бъдещето на здравеопазването", съобщава zdrave.net.
По думите му частните системи са характерни за бедните държави, а богатите могат да си позволят социално здравеопазване. "Ние знаем кои са държавите, които могат да си позволят изцяло безплатно здравеопазване - Скандинавия, Канада и т.н. В една бедна страна като България трябва да пестим всеки лев и това, което се прави на кръглата маса, е насочено точно към този момент", каза Марков.
Той допълни, че моделите, предложени от министър Ананиев, на практика са положили основата за развитие на здравеопазването. "Поздравления за екипа на министър Ананиев, който предприе огромен риск. Риск да загуби изцяло всичко, ако не успее", каза още Марков.
"Българска болнична асоциация заявяваме позиция в подкрепа на реформата на нашата система", завърши Марков.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД