Лекар от „Св. Анна“ спаси припаднал на улицата човек

Лекар от „Св. Анна“ спаси припаднал на улицата човекД-р Даниел Дончев от Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ) на столичната болница "Св. Анна" е спасил живота на възрастен мъж, припаднал на улицата, съобщиха от zdrave.net.
На 24 август тази година, 62-годишен мъж припада, пресичайки локалното платно на "Цариградско шосе" в близост до спирката на тролей № 5. Случайни минувачи, свидетели на инцидента, изтичват до Спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна - София", която се намира на около половин километър от мястото, и молят за помощ.
Д-р Даниел Дончев веднага отива на мястото на инцидента, където вече полицията е успяла да спре движението по платното. Оказва се, че възрастният човек  е с тежка форма на диабет, имал е и предишни припадъци, а в случая е бил и силно изнемощял.
Лекарят успява да окаже на пострадалия първа помощ на място, но е категоричен, че трябва да му се направят спешни прегледи в болницата. Непознат човек се съгласява да качи пострадалия в личния си автомобил и го закарват до Спешното отделение на болницата.
Там пациентът е стабилизиран и впоследствие е изписан в добро състояние. "Всичко това става възможно, благодарение на съпричастността на хората, присъстващи на инцидента, полицията и на своевременната намеса д-р Дончев", допълват от "Св. Анна".
Д-р Даниел Дончев е и един от лекарите, които бяха дежурни в реанимацията, когато в болницата са докарани пострадалите от катастрофата в Своге.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД