Хирурзи премахнаха 3 тумора от корема на 54-годишна пациентка

УМБАЛ-Стара ЗагораИзключително сложна операция извършиха трима лекари от отделението по хирургия на УМБАЛ “Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора. Д-р Анчо Димитров, шеф на отделението, д-р Михаил Христакиев и д-р Станимир Андонов извадиха от корема на 54-годишна жена три тумора. Анестезиолози са били д-р Мария Гълъбова и д-р Владимир Кушев.
Най-големият от туморите е с тегло около 5 кг, съобщи д-р Андонов.
Той е ангажирал целия ляв ретроперитониум, където се намират важни кръвоносни сплетения, изхранващи стомаха, тънките черва и панкреаса. Жената ходила три години по мъките, защото лекари й отказвали да извършат сложната операция.
Когато в Стара Загора операцията за премахване на големия тумор започнала, хирурзите намерили още два тумора - фибром на дясната маточна тръба и добавъчен далак, прораснал в тънкото черво. Цялата операция е продължила около 4 часа.
За щастие на старозагорката и трите образувания са доброкачествени. След операцията тя се чувства добре. Лекарите също са на мнение, че състоянието й е добро и тя ще се възстанови бързо. След броени дни жената ще бъде изписана от болницата.
"Здравна поща", Мадлен ПЕЕВА

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД