Общинските болници започват дела заради лимитите, наложени през 2015 г.

 Общинските болници започват дела заради лимитите, наложени през 2015 г.Общински болници ще заведат дела заради наложените им лимити през 2015 година. Това стана ясно от думите на председателя на Сдружението на общинските болници д-р Неделчо Тотев след вчерашната среща в НЗОК. Той коментира решението на ВАС, с което лимитите на лечебните заведения бяха отменени, съобщава zdrave.net.
"След като ни отговориха, че няма нагласа да бъдат изплатени доброволно, с цел да се спестят и адвокатски хонорари и другите лихви, които се дължат за просрочие, голяма част от болниците, включително и моята, тръгваме", заяви той. Припомняме, д-р Тотев оглавява болницата в Чирпан.
Той обясни още, че от общинските съвети по места също ще се интересуват от действията на общинските болници по въпроса. "Ние, искайки пари от общините, първо ни казват "Първо си съберете взиманията и после се обадете", посочи д-р Тотев.
Той припомни и делото на КОЦ-Шумен, който осъди НЗОК за надлимитната дейност. "Всички ще го направят, ние сме длъжни", заяви д-р Тотев.
Според него делата ще приключат в полза на искащите. "Тоест на тези, които си искат сумите, които са изработили", заяви той.
Припомняме, след решението на ВАС от БЛС излязоха с позиция, че изпълнителите на медицински услуги са в правото си да търсят дължимите им суми, включително и отговорност за причинените им вреди, но стига да докажат претенциите си.  
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД