За 3 месеца болницата в Ловеч ще бъде преструктурирана и оздравена

За 3 месеца болницата в Ловеч ще бъде преструктурирана и оздравена"Разработили сме план за оздравяване и преструктуриране на болницата, работата по който започваме още от днес и се надяваме в рамките на три месеца лечебното заведение да придобие този вид, в който то ще може да бъде ефективно". Това заяви здравният министър Кирил Ананиев в отговор на журналистически въпрос на брифинг в Министерския съвет относно състоянието на ловешката областна болница.
В няколко поредни дни министърът е провел срещи с кредиторите на МБАЛ "Проф. Параскев Стоянов" – Ловеч с цел сваляне на наложените запори по сметките на болницата до минимален размер, съобщиха от Министерство на здравеопазването. След срещата с министър Ананиев блокираните средства на ЛЗ са в размер на 80 хил. лв., като размерът на първоначалния запор е бил 800 хил. лв. "На практика това означава, че след като получи парите си от НЗОК, екипът на МБАЛ ще се разплати с 80 хил. лв. с кредиторите, а с останалата част ще могат да се платят заплатите за месец септември и да бъдат закупени кислород и основни консумативи и медикаменти, необходими за работа в болницата", посочи здравният министър.
За тримесечния период на преструктурирането да важи същият механизъм на работа с кредиторите – да бъде блокиран максимално малък размер средства. До тогава се очаква оздравяването на лечебното заведение да бъде факт.
Ананиев коментира, че за всички болници, които са с 50 и повече % държавно участие и са в тежко финансово състояние, екипът на МЗ води преговори със съответните кредитори, като целта е в оперативен порядък да се върви към оздравяване и преструктуриране. Готов е и планът за Враца, по чието изпълнение също са предприети мерки.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД