Простатата - важно е да знаете

Простатата - важно е да знаетеПрез ДЕКЕМВРИ в Лейзър Мед пълен преглед на ПРОСТАТАТА с разширен пакет от изследвания
- Простатата e жлеза с важна роля за възпроизводството. Тя произвежда течност, подхранваща сперматозоидите.
- След 50-годишна възраст обемът й започва бавно да се увеличава.
- Първите сигнали за увеличаването й са смущенията в уринирането. В начален етап не се налага специфично лечение. Ежегодният профилактичен преглед обаче е препоръчителен за контрол на състоянието.
- Оплаквания като кръв в урината, болка при уриниране, задръжка или изпускане на урина изискват незабавна консултация с уролог.
- Уринарните смущения могат да се преодолеят успешно с промяна в начина на живот, медикаменти или хирургия.
- Лазерната хирургия на простатата се намесва, когато всички консервативни възможности за лечение са изчерпани или е назначена операция.
Как лазерната простатна хирургия се превърна в предпочитан метод за лечение?
Причината е комплексна: както заради безкръвното протичане на операцията, така и заради резултатите, а именно - еднодневна хирургия, съчетана с бързо възстановяване и нормализиране на уринирането. Днес мъжете с увеличена простата освен че имат избор за вида операция: класическа отворена, ТУР (трансуретрална резекция) или лазерна, могат да избират и между различни лазерни системи.
Тулиум лазер 200 вата – последна дума на техниката
Тулиум 200 вата е изражение на прогреса на технологиите и стремежа всеки нов апарат да надминава възможностите на предходните. Той комбинира водещи показатели за мощност и прецизност, осигуряващи бързо и качествено изпаряване на увеличената простата. За пръв път лазер е толкова щадящ към околните тъкани. Това се дължи на най-ниската му степен на проникване в тъканта – само 0,2 мм. Сравнено с Тулиум 200 вата, в България няма по-мощна лазерна система, нито такава, която да може да извършва всички утвърдени техники в лазерната хирургия. Специалистите на ЛЕЙЗЪР МЕД работят само с Тулиум - 3 лазерни системи са разположени в София, Варна и Стара Загора.
Показанията – има ли ограничения?
90-минутната лазерна операция с Тулиум 200 вата е възможно най-щадящият метод в простатната хирургия. Затова за много мъже с тежки уринарни смущения и общо влошено здравословно състояние (диабет, байпас, антикоагулантна терапия и др.), на които им е отказана стандартната операция заради висок анестезиологичен риск, тя е и единствената възможност да могат да уринират свободно и без затруднения.   
Резултатите – какво по-добро от това?
След премахването на ненужната простатна тъкан внушително се променя струята на урината – тя е непрекъсваща, силна и без затруднения. Нощните ставания драстично намаляват и постепенно изчезват. Постоянният катетър се премахва окончателно.
През ДЕКЕМВРИ в Лейзър Мед–София, Варна и Стара Загора ПЪЛЕН ПРЕГЛЕД НА ПРОСТАТАТА с разширен пакет от изследвания НА ЦЕНАТА НА КОНСУЛТАЦИЯ. Включва: консултация с уролог, измерване на обема на простатата, измерване на остатъчна урина, туморен маркер ПСА + ТРАНСРЕКТАЛНО УЛТРАЗВУКОВО СКАНИРАНЕ.
тел. 02 4 760 760                  моб. 0899 52 11 01                  www.lazermed.bg
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД