Старозагорска болница ще демонстрира "на живо" миниинвазивни операции на Националния конгрес по интервенционална кардиология

Старозагорска болница ще демонстрира "на живо" миниинвазивни операции на Националния конгрес по интервенционална кардиологияТри минималноинвазивни интервенции за безкръвно лечение на пациенти със стеснения на сърдечните артерии и със стеснение на артерия на крака ще бъдат демонстрирани чрез видеомост от ангиографска зала на старозагорската Болница "Тракия" до Гранд хотел "Пловдив", където от 9 до 12 ноември ще се проведе VIII Национален конгрес по интервенционална кардиология. Форумът ще събере над 300 чуждестранни и български експерти по минималноинвазивно лечение на сърдечно-съдовите заболявания, каквото се извършва на най-високо ниво в Болница "Тракия".
За демонстративните процедури към екипа инвазивни кардиолози на старозагорската болница – д-р Борислав Борисов и д-р Михаил Михалев, ще се присъедини световноизвестният френски специалист по интервенционална кардиология д-р Ив Лувар. Екипът на д-р Борисов и д-р Михалев ще извърши миниинвазивно поставяне на стентове на двама пациенти със стеснени сърдечна и на артерия на крака, а д-р Лувар ще представи лечение на втори случай на стеснение на сърдечна артерия. Процедурите, които ще протекат на 11 ноември, събота, ще бъдат придружени с напътствия и дискусии от едни от най-добрите инвазивни кардиолози в света.
Събитието се организира от Българското дружество по интервенционална кардиология със съдействието на Дружеството на кардиолозите в България. В широката програма на форума ще бъдат представени и обсъдени всички най-нови решения в областта, включително съвременните световни и европейски препоръки, които включват все повече минималноинвазивното интервенционално лечение като стандарт и при заболявания, които до този момент са лекувани препоръчително с отворена хирургия - стволови стенози, структурни и клапни заболявания, сложни коронарни запушвания и други.
От откриването на отделението преди 3 години до днес в инвазивния сектор на Кардиологично отделение на Болница "Тракия" са извършени над 4500 диагностични и терапевтични миниинвазивни процедури и са поставени над 1000 сърдечни стимулатора - пейстмейкъри, дефибрилатори и ресинхронизиращи устройства.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД