Правителството ще актуализира нормативната уредба за пробите на шофьорите

Правителството ще актуализира нормативната уредба за пробите на шофьоритеПоследните години показаха, че свободното говорене и информационните кампании за намаляване на пътния травматизъм не дават необходимия резултат. Ето защо усилията ни трябва да са насочени в две посоки – от една страна, да се фокусираме върху добрия пример. Тук попадат и формати като настоящия – "Мирен договор за българските пътища“, заяви здравният министър проф. Николай Петров при откриването на събитието, организирано от Асоциацията на българските застрахователи (АБЗ) по повод техния 25-и юбилей.
Като второ направление за ограничаване броя на жертвите и пострадалите при ПТП министърът, цитиран от пресцентъра на МЗ, изведе необходимостта от засилване на санкциите, съобщава Zdrave.net
Проф. Николай Петров уточни, че в тази посока са ориентирани и действията на правителството (на министерствата на здравеопазването, на правосъдието и на вътрешните работи) да се актуализира нормативната уредба за пробите на шофьорите. Доказателство, по думите му, е вече действащата Наредба за реда за установяване употребата на алкохол и/или наркотични вещества или техни аналози. Благодарение на промените актовете спрямо нарушители няма да падат в съда, смята министър Петров.
От думите му стана ясно, че само през 2016 г. загиналите по българските пътища са 700, а броят на тежко ранените е между три и пет пъти повече. Анализ на Българското дружество по анестезиология и интензивно лечение показва, че лечението на един тежко пострадал при ПТП възлиза на 30-50 хил. лв. В тази връзка министърът приветства инициативата на АБЗ и обеща ведомството му да бъде отговорен партньор в борбата с войната по пътищата и социално-икономическите последици от нея. Още следващата седмица министър Петров ще се срещне с председателя на Управителния съвет на Асоциацията на българските застрахователи г-жа Светла Несторова.
В юбилейната конференция участие взеха министърът на финансите Владислав Горанов, председателят на Комисията по бюджет и финанси към НС г-жа Менда Стоянова, председателят на КФН г-жа Карина Караиванова, представители на застрахователния бизнес, международно признати експерти в областта на застраховането и др.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД