Софиянец алармира отново за проблем с линейките в столицата

Софиянец алармира отново за проблем с линейките в столицатаСпешна помощ не изпраща екип след обаждане на 112. За това алармира пред Bulgaria ON AIR столичанин, чийто близък бил в тежко състояние, но за него нямало линейка.
Миналият четвъртък Мартин Гроздев намира баща си безпомощен и веднага се обажда на Спешна помощ. От там му казват, че нямат възможност да изпратят линейк,а тъй като имат само 9 екипа. И го съветват да транспортира роднината си до Пета градска болница или ИСУЛ.
Мъжът затваря телефона и започва да търси превоз. Намира, но по пътя за болницата баща му се влошава. Така мъжът го закарал в Трета градска болница, която било най-близо, за да му помогнат. Оказало се, че лечебното заведение не разполага с нужната апаратура, за да се справи с проблема. Наложило се транспортиране до "Пирогов", за което Мартин пак опрял до Спешна помощ. От 10 часа започнахме да чакаме линейка, до 14.30 линейка не дойде. В 14.30 се обадих на 112, оттам ме прехвърлиха към Бърза помощ и тяхна служителка отново ми каза, че имат само 9 линейки, че има много бременни, припаднали и ще трябва да чакам, обяснява мъжът, който не можел да чака повече и се принудил да наеме частна линейка, която пристигнала на мястото за около 8 минути.
Диагнозата на пациента е била спукана язва. Това е спешно състояние, което налага по най-бързия начин пациентът да бъде транспортиран в лечебно заведение и опериран по спешност, коментира в студиото на "България сутрин" бившият секретар на БЛС д-р Димитър Ленков. И изтъкна, че за него проблемите в Спешна помощ се дължат на общата й организация.
Телефон 112 съществува на територията на цяла Европа и това е смисълът му - независимо къде се намираме, да можем да подадем сигнал на един телефон за всичко, което ни се случва, каза от своя страа председателят на Българската пациентска организация д-р Станимир Хасърджиев.
Бащата на Мартин Гроздев вече е стабилизиран. Синът му настоява за промени в системата на Спешна помощ и най-вече в условията на труд, в които работят българските лекари.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД