БЛС-София призовава на протест колегите си

БЛС-София призовава на протест колегите сиСтолична лекарска колегия на БЛС призова членовете си да излязат на протест в петък, 07 юли, съобщиха от БЛС. Протестът е обявен за 13 часа, а лекарите трябва да излязат пред лечебните заведения със сини ленти, съобщава сайтът Zdrave.net.
Така ще изразим своята подкрепа към д-р Гагова и колегите от САГБАЛ "Шейново", както и категоричното неприемане на насилието над нас. Апелираме лекарите от  Районните колегии на БЛС и членовете на Асоциациите на специалистите по медицински грижи да ни подкрепят в справедливия протест срещу агресията над лекарите.
Призоваваме Министърът на здравеопазването, членовете на Комисията по здравеопазване, да ни подкрепят в борбата  към нашия протест и да вземат мерки за прекратяване на насилието", се казва в призива на колегията.
УС на столичната колегия осъжда поредния случай на непредизвикано насилие над лекар и изказва съчувствие към своя колега д-р Гагова. "Надяваме скоро и успешно да преодолее последиците от вандалската постъпка на поредния агресивен нечовек. Присъединяваме се към протеста на колегите от САГБАЛ "Шейново"", се казва още в призива.
От СЛК обаче подчертават, че от доста време, благодарение на различни фактори, към лекарското съсловие и  здравния персонал, се създава негативна нагласа. Постоянно се тиражират твърдения от рода на "престъпници в бели престилки", "алчни доктори" "некадърници" и други. В търсене на сензация се представят отделни нехарактерни  случаи, изключения, а десетките хиляди всекидневно излекувани пациенти и спасени животи остават неотразени. В условията на тежко недофинансиране, постоянен натиск от страна на институциите, благодарение на усилията които всекидневно полагаме, успяваме да предоставим на нашите пациенти висококачествена медицина, припомнят от колегията.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД