Операцията на малкия Байрям в Германия е успешна

Операцията на малкия Байрям в Германия е успешнаОперираха успешно малкият Байрям Али в Германия. Интервенцията е била в четвъртък и детето вече е изведено от медикаментозната кома, говори и дори се смее. Това съобщи неговият дядо пред бТВ.
Състоянието му е стабилно, слава Богу. Мина успешно операцията. Всичко е супер, каза той и уточни, че е спокоен, защото е разговарял с момченцето.
Байрям и баба му все още са в интензивното отделение на болницата в германския град Тюбинген. Превъзходни лекари, вършат си работата точно. Доволни сме, всичко мина както трябва, допълни дядото.
Пикочният мехур на детето бе закърнял и не бе ясно дали ще може да бъде запазен. Лекарите са направили всичко възможно да го спасят и уверили бабата и дядото, че Байрям ще уринира нормално.
Детето трябваше да замине с баба си (която му стана донор) за Германия още в края на 2016 г. Разрешението от Фонда за лечение на деца в чужбина бе издадено на 23 ноември, но от Министерство на здравеопазването отказаха да подпишат документите с аргумента, че бъбречната трансплантация може да бъде извършена успешно и у нас. Лекарите в "Лозенец" му направиха изследвания, но по-късно взеха решение операцията да се извърши в чужбина. Това забави лечението на детето и то замина за чужбина на 27 март, като от тогава до момента са направени различни изследвания.
Всички разходи на Байрям по хоспитализация, изследвания, лечение, бъбречната трансплантация, както и грижите в следтрансплантационния период, се поемат от Министерство на здравеопазването. Още служебният министър на здравеопазването д-р Илко Семерджиев подписа документите за изпращането на детето за лечение в Германия.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД