45 млади лекари ще се обучават в УМБАЛ Бургас

45 млади лекари ще се обучават в УМБАЛ Бургас45 млади лекари ще обучават в УМБАЛ Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на болницата и уточниха, че специализантите са разпределени в повечето от отделенията, които наброяват 32.
Общо пет години продължава обучението за специалност на един медик. За този период той може да работи в болницата, да учи теория и междувременно се явява на изпити.
Половината от обучаващите се сега специализанти ще останат да работят в УМБАЛ Бургас. Това е възможно след новата наредба за специализация, приета от болницата. Тя ще поема определени разходи на младите лекари срещу договор за две години. Младите кадри трябва да работят пет години след приключването на специализацията.
Отдавна исках да специализирам гастроентерология. Търсих място в София, Пловдив – никъде нямаше свободни бройки. След като разбрах, че в Бургас има, потърсих информация за отделението и се убедих, че то е на много високо ниво, има необходимата апаратура, мога да науча много. В моя роден град Лом няма много перспективи за развитие. Казах си – това е моят шанс, каза -р Аделина Ангелова е един от лекарите, която по-рано е работила в болница в родния й град, но вече е част от екипа на бургаската болница.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД