Внезапни проверки и силен контрол иска здравният министър от РЗИ-тата

Внезапни проверки и силен контрол иска здравният министър от РЗИ-тата Засилване на контрола на водите, както питейните, така и тези за къпане, на храните и на шума, както и мониторинг на персонала на обектите с обществено предназначение, е поискал здравният министър проф. Николай Петров от директорите на 28-те РЗИ в страната след среща с тях, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.
От вас искаме внезапни проверки, контрол и пак контрол, казал министър Петров. В дългосрочен план МЗ ще направи анализ на дейността на всяка регионална инспекция, като очаква от директора й да мотивира всеки разходен лев.
Ежемесечно всяко РЗИ ще изготвя доклад до министерството за актуалната ситуация и евентуални проблеми, които могат да възникнат на територията му.
На срещата с директорите в страната освен министър проф. Николай Петров, са присъствали още заместник-министрите на здравеопазването д-р Мирослав Ненков, магистър-фармацевт Лидия Нейчева, Светлана Йорданова и главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Те са очертали какви са задачите на регионалните структури в краткосрочен план. От здравните инспекции е изискано още при въпроси от съвместна компетентност да работят в добра колаборация с другите отговорни институции, съобщава Zdrave.net.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД