Нападнаха спешни медици в Бургас

Нападнаха спешни медици в БургасНападнаха екип на Спешна помощ в бургаската болница "Бургасмед". Инцидентът е станал на 24 май сутринта.
22-годишен мъж е докаран в болницата. Той бвил във видимо нетрезво състояние, със съмнение за гърч след предполагаема употреба на наркотици. Той започнал да буйства и нападнал дежурния лекар, който се опитал да му окаже спешна помощ, съобщава Bulgaria ON AIR.
На мястото били и лекар от отделението по Анестезиология и интензивно лечение за консултация, както и служител от охраната на болницата.
Младежът ударил медика от реанимацията с юмрук в корема, след което счупил носа на охранителя, който по-късно е настанен в лечебното заведение със съмнение за фрактура на левия крак и хематоми по цялото лице.
Районната прокуратура е наложила арест за 72 часа на 22-годишния Кирил Нойков от София. Той е криминално проявен, осъждан е за кражби.
Докога ще нападат спешни екипи в спешните отделения? Докато няма да има правила за работа, изисквания за безопасност на екипите – охрана, паник бутони, помещения за изолация на буйстващи пациенти. Какво се случва с отменения от съда Стандарт по Спешна медицина? Тези въпроси задават от пациентски организации „Заедно с теб“, които осъдиха остро агредипта над медиците от МБАЛ „Бургасмед“ и изтъкнаха, че това е един от многото случаи на насилие над медици в страната.
Очакваме от Министерство на здравеопазването да бъдат предприети адекватни действия за защита на лекарите и професионалистите по здравни грижи по време на изпълнението на задълженията им. Призоваваме пациентите да уважават лекарите, които ни спасяват, призоваха от пациентските организации.
„Здравна поща”

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД