Нападнаха спешни медици в Бургас

Нападнаха спешни медици в БургасНападнаха екип на Спешна помощ в бургаската болница "Бургасмед". Инцидентът е станал на 24 май сутринта.
22-годишен мъж е докаран в болницата. Той бвил във видимо нетрезво състояние, със съмнение за гърч след предполагаема употреба на наркотици. Той започнал да буйства и нападнал дежурния лекар, който се опитал да му окаже спешна помощ, съобщава Bulgaria ON AIR.
На мястото били и лекар от отделението по Анестезиология и интензивно лечение за консултация, както и служител от охраната на болницата.
Младежът ударил медика от реанимацията с юмрук в корема, след което счупил носа на охранителя, който по-късно е настанен в лечебното заведение със съмнение за фрактура на левия крак и хематоми по цялото лице.
Районната прокуратура е наложила арест за 72 часа на 22-годишния Кирил Нойков от София. Той е криминално проявен, осъждан е за кражби.
Докога ще нападат спешни екипи в спешните отделения? Докато няма да има правила за работа, изисквания за безопасност на екипите – охрана, паник бутони, помещения за изолация на буйстващи пациенти. Какво се случва с отменения от съда Стандарт по Спешна медицина? Тези въпроси задават от пациентски организации „Заедно с теб“, които осъдиха остро агредипта над медиците от МБАЛ „Бургасмед“ и изтъкнаха, че това е един от многото случаи на насилие над медици в страната.
Очакваме от Министерство на здравеопазването да бъдат предприети адекватни действия за защита на лекарите и професионалистите по здравни грижи по време на изпълнението на задълженията им. Призоваваме пациентите да уважават лекарите, които ни спасяват, призоваха от пациентските организации.
„Здравна поща”


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД