Остават в сила препоръките водата в Хасково да не се ползва за пиене и готвене

Остават в сила препоръките водата в Хасково да не се ползва за пиене и готвенеВ изпълнение на решението на междуведомствената работна група на МЗ, МОСВ и МРРБ от 13 април, след Великденските празници продължи пробонабирането и експресното изпитване на питейната вода в Хасково, съобщиха от МЗ.
Според предварителните резултати от новите проби, анализирани в лабораториите на Националния център по радиобиология и радиационна защита и Изпълнителната агенция по околна среда, в част от тях продължава да се отчита несъответствие по химичен показател уран.
Поради тази причина междуведомствената работна група на 18 април препотвърди препоръките си водата от централното водоснабдяване в гр. Хасково да не се използва за пиене и готвене.
Водата може да бъде ползвана без ограничение за хигиенни цели (къпане и миене).
Продължава извършването на мониторинг за проследяване на показателите при краен потребител и тръбни кладенци, използвани за водоснабдяване.
Във връзка с въведените ограничения от РЗИ-Хасково към ВиК оператора за преустановяване ползването на вода от водовземни съоръжения, за които са установени несъответствия, е възможно да има временни нарушения във водоподаването.
Периодично от Министерството на здравеопазването се ангажираха да предоставят допълнителна информация при получаване на нови резултати.
"Здравна поща"


lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД