Остават в сила препоръките водата в Хасково да не се ползва за пиене и готвене

Остават в сила препоръките водата в Хасково да не се ползва за пиене и готвенеВ изпълнение на решението на междуведомствената работна група на МЗ, МОСВ и МРРБ от 13 април, след Великденските празници продължи пробонабирането и експресното изпитване на питейната вода в Хасково, съобщиха от МЗ.
Според предварителните резултати от новите проби, анализирани в лабораториите на Националния център по радиобиология и радиационна защита и Изпълнителната агенция по околна среда, в част от тях продължава да се отчита несъответствие по химичен показател уран.
Поради тази причина междуведомствената работна група на 18 април препотвърди препоръките си водата от централното водоснабдяване в гр. Хасково да не се използва за пиене и готвене.
Водата може да бъде ползвана без ограничение за хигиенни цели (къпане и миене).
Продължава извършването на мониторинг за проследяване на показателите при краен потребител и тръбни кладенци, използвани за водоснабдяване.
Във връзка с въведените ограничения от РЗИ-Хасково към ВиК оператора за преустановяване ползването на вода от водовземни съоръжения, за които са установени несъответствия, е възможно да има временни нарушения във водоподаването.
Периодично от Министерството на здравеопазването се ангажираха да предоставят допълнителна информация при получаване на нови резултати.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД