Ден на отворените врати в българо-швейцарската Ортопедична работилница в Стара Загора

Ден на отворените врати в българо-швейцарската Ортопедична работилница в Стара ЗагораОбластният управител проф. Веска Шошева участва днес в Деня на отворените врати в българо-швейцарската Ортопедична работилница в Стара Загора. Тя е единствена у нас и е създадена със съвместните усилия на фондация „Суисклиникал” и Обществения дарителски фонд-Стара Загора и с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария.
Със събитието  беше отбелязано и успешното завършване на тригодишния българо-швейцарски проект „Създаване на българо-швейцарска ортопедична работилница“.
На тържеството присъстваха швейцарският посланик Денис Кнобел, голямата българска тенисистка Мануела Малеева, която е създател на фондация „Суиклиникал” и неин председател, зам-кметовете на Стара Загора Иванка Сотирова и Красимира Чахова, много гости.
Приветствия поднесоха Негово превъзходителство г-н  Кнобел, д-р Бруно Франие, който също е част от фондация „Суисклиникал” и оперира деца с ортопедични проблеми у нас, проф. Шошева, зам.-кметът Иванка Сотирова.
В своето обръщение проф. Шошева изрази удовлетворението си от вече 10-годишната дейност на българо-швейцарската Ортопедична работилница у нас, в която се преглеждат и лекуват деца не само от Старозагорска област, но и от всички краища на страната. Тя изтъкна, че иновативните методи за лечение на ортопедични заболявания, които се прилагат в нея, са преди всичко в полза на децата. В повечето от случаите модерното ортезно лечение спестява на малките пациенти болката и мъките от множество операции, изходът от които не винаги е положителен.  
След изказванията официалните лица гостите имаха възможност да разгледат работилницата и учебния център към нея. Те станаха свидетели на момент на вземане на отливка от крачетата на 5-годишно момиченце, на което ще бъдат поставени ортези.
"Здравна поща"

Maria Angelova

D-r Eli Georgieva

D-r Eli Georgieva
СТОМАТОЛОЗИ СЛАВОВИ
Totka Najdenova
Petko Petrov

lekarski kabineti 01
ZP PDV ARHIV2
© 2013 Здравна поща ЕООД. Реализация Медиа Системи ЕООД